Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтета в еър фраер

Пилешки кюфтета в еър фраер

Пилешки кюфтета в еър фраер
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
5
"Задължително гарнирайте тези кюфтета с голяма свежа полетна салата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г на кайма
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сухар - 2 филийки
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с прясно мляко се слагат филийките сухар.

В друга купа се смесват пилешката кайма, нарязаният на ситно лук и счуканите скилидки чесън. Към каймата се прибавя сол, ако е необходимо, черен, червен пипер и суха мащерка.

Омекналият сухар се отцежда от млякото, надробява се и се прибавя към останалите продукти. Каймата се омесва и оставя в хладилник за поне два часа.

На дъното на кошницата на еър фраера се поставя хартия за печене, върху нея се подреждат оформените пилешки кюфтенца.

Всяко едно се намазва отгоре с мало олио.

Уредът се включва на 160 °C и кюфтенцата се пекат по седем минути от едната страна, обръщат се, намазват отново с мазнина и кюфтетата се пекат още седем минути или докато придобият желаният загар.

Пилешки кюфтета в еър фраер със вежа салата са вкусно ястие, което с удоволствие се хапва всяка вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: