Начин на приготвяне
В купа с прясно мляко се слагат филийките сухар.
В друга купа се смесват пилешката кайма, нарязаният на ситно лук и счуканите скилидки чесън. Към каймата се прибавя сол, ако е необходимо, черен, червен пипер и суха мащерка.
Омекналият сухар се отцежда от млякото, надробява се и се прибавя към останалите продукти. Каймата се омесва и оставя в хладилник за поне два часа.
На дъното на кошницата на еър фраера се поставя хартия за печене, върху нея се подреждат оформените пилешки кюфтенца.
Всяко едно се намазва отгоре с мало олио.
Уредът се включва на 160 °C и кюфтенцата се пекат по седем минути от едната страна, обръщат се, намазват отново с мазнина и кюфтетата се пекат още седем минути или докато придобият желаният загар.
Пилешки кюфтета в еър фраер със вежа салата са вкусно ястие, което с удоволствие се хапва всяка вечер.