Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с тиквички

Солен кекс с тиквички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Солен кекс с тиквички1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10-12 парчета
"Солените кексове, създадени, за да бъдат унищожавани на място"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • тиквички - 2 средни
  • сирене - 150 г
  • сметана - 100 г заквасена
  • олио - 100 мл или зехтин
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 2 щипки
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 2 - 3 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват едро, а лукът се скълцва дребно.

Разбъркват се яйцата, заквасената сметана и олиото и към тях се добавят брашното, бакпулвера, содата и подправките.

Накрая се обърква с тиквичките, лука и сиренето, докато се получи хомогенна смес. По желание може да се добави нарязано пушено месо или колбас.

Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена форма и се пече около 50 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Накрая готовността на кекса с тиквички се проверява с клечка за зъби. Кексът се охлажда преди да се извади от формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: