Начин на приготвяне
За да приготвите този любим кекс с тиквички фурната се загрява на 200 градуса.
Брашното се смесва с бакпулвера, солта, разбитите предварително яйца, маслото и прясното мляко.
Сместа с брашното служи само като спойка на тиквичките, така се усеща много повече вкусът им.
Тиквичките се измиват и се настъргват на много тънки ленти /с ренде или белачка за картофи/.
Прибавят се към първата смес и всичко се разбърква. Добавят се подправки според вкуса.
Сипва се в намазана и леко набрашнена форма за кекс /или хартия за печене/.
Поръсва се с пармезан и вкусния солен кекс се пече около 50-55 мин /в зависимост от фурната/.
Оставя се да изстине, преди да се нареже.
Изключително апетитен солен зеленчуков кекс с тиквички се получава!
Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа