Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Кето солен кекс с тиквички

Кето солен кекс с тиквички

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Кето солен кекс с тиквички, който може да направите и на малки сочни солени мъфини"

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • крема сирене - 80 г
  • зехтин - 25 мл.
  • бадемово брашно - 100 г
  • бакпулвер - 8 г
  • сол - 1 ч.л.
  • див чесън - 1 ч.л.
  • копър - около 1 с.л. нарязан пресен
  • хуск - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят настрани.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към жълтъците се добавя крема сиренето и сместа се разбива. Постепенно се добавят останалите съставки - зехтинът, брашното, бакпулверът, подправките. Всичко се обърква с шпатула или лъжица.

Тиквичките се прецеждат хубаво. Добавят се към сместа с жълтъците и всичко се обърква с шпатула.

Белтъците се разбиват на сняг. След това към тях се прибавят хуска и другата смес. Обърква се хубаво с шпатула.

Сместа се изсипва в подходяща форма. Пече се вкусният солен кекс в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.

Времето за печене на кето солен кекс с тиквички зависи от фурната, моята е газова.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: