Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле, пълнено с ароматни треви

Пиле, пълнено с ароматни треви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле, пълнено с ароматни треви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Смело може да ни наречете интернационални лакомници, но това пиле определено си заслужава"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • олио - 2 с.л.
  • мента - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • мащерка - 6 стръка
  • маточина - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Ментата, копърът, мащерката и маточината се режат на ситно.

2. Пилето се измива, подсушава се, натрива се със сол и се пълни с нарязаните на ситно зелени подправки.

3. Слага се в намазана с мазнина тава, добавя се малко вода и се пече на 220 градуса около час, като периодично се полива със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: