Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Бърз тайлански къри боб със свинско

Бърз тайлански къри боб със свинско

КухнярКухняр
Новак
1192
Бърз тайлански къри боб със свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Поднасяме бърз тайлански къри боб със свинско си сипвате една биричка за добре свършената работа!"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 600 г
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • боб - 4 консерви (различни типове)
  • къри паста - 5 с.л. тай (четете етикета за порции)
  • домати - 1/2 консерва нарязани
  • вода - 1 л
  • червено вино
  • мащерка - прясна
  • риган
  • магданоз
  • дафинови листа - 3
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това къри със свинско нарязваме лука, чушката и моркова на кубчета и ги отделяме в чинията.

Нарязваме на кубчета и свинското месо.

Пускаме на силен огън и загряваме тенджера с малко олио и запържваме свинското месо. След като е готово, го слагаме в отделна чиния.

В същата тенджера слагаме лука, моркова и чушката с малко олио и запържваме с малко сол.

След 4-5 минути слагаме и тай пастата и след 2-3 минути загасяме с червеното вино.

Добавяме дафиновите листа, чубрицата, прясната мащерка и орегано, консервите с боба, доматите, водата и месото и оставяте да ври, докато се сгъсти.

Нарязваме пресния магданоз на ситно и поръсваме сочното къри, след като изключим от котлона.

Поднасяме бърз тайлански къри боб със свинско и си сипвате една биричка за добре свършената работа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: