Веганска шоколадова торта с малини

27/07/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37312204
"Не се подлъгвайте по името - това е една от любимите торти в редакцията ни, изпробвана многократно "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 508
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч. пълнозърнесто
  • захар - 2 ч.ч. тръстикова или кафява захар)
  • морска сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • какао - 1/2 ч.ч. неподсладено, на прах
  • олио - 3/4 ч.ч.(може и от рапица)
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • вода - 2 ч.ч.
  • За плънката
  • малини - 1 и 1/2 ч.ч. пресни органични
  • захар - 1/4 ч.ч. тръстикова или кафява
  • лимонов сок - 2 с.л. пресен
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • За ганаша
  • шоколад - 3/4 ч.ч. веган шоколадов чипс
  • соево мляко - 1/4 ч.ч. + 1 с.л.
  • кленов сироп - 2 с.л. или мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете сухите съставки за блата и ги разбъркайте. Добавете останалите продукти и разбърквайте с бъркалка, докато няма бучки. Изсипете сместа в леко намазана кръгла форма за торта. Сложете да се изпече за около 30-40 минути, докато забодена клечка за зъби излиза чиста. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Освободете блата от формата, като е може да се наложи да прокарате нож по стените преди това. Когато тортата е напълно охладена, използвайте назъбен нож, за да разреже тортата на две равни кръгли платки.

Сложете всички съставки за малиновия пълнеж в съд на котлона на средна температура. Оставете да заври. Намачкайте малините и нишестето, докато стане сравнителна гладка смес. Тази смес трябва да прецедите през цедка над друг съд, за да се отстранят малиновите семчици. Оставете пълнежа настрана, за да се охлади.

Сглобете тортата, като съедините двата блата с малиновия пълнеж.

Смесете всички съставки за ганаша в съд на водна бяня на котлона. Оставете шоколадът да се разтопи, като го бъркате непрекъснато. Махнете от огъня и сипете сместа върху тортата, като сипвате в средата и разпределяте към краищата.

Украсете тортата с малини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

криси
криси
28.07.2014 11:32
Уникална торта, мерси:)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв