Френски лучен мармалад

28/07/2014
"Дайте на една французойка глава лук и тя ще ви изненада приятно с мармалад "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червен лук - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • масло - 50 г
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на шайби и се запържва на среден огън в маслото до тъмнокафяв цвят около 30 минути.

Разбърква се постоянно, за да не изгори лукът. Добавя се виното, котлонът се намалява до минимум и лукът се задушава под капак 30 минути.

Добавя се солта, черният пипер, медът и оцетът. Задушава се още 10 минути. Сервира се топъл или студен с нарязана шунка или синьо сирене.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар