Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Френски лучен мармалад

Френски лучен мармалад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски лучен мармалад2 / 2
28/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Дайте на една французойка глава лук и тя ще ви изненада приятно с мармалад"

Необходими Продукти

  • червен лук - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • масло - 50 г
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на шайби и се запържва на среден огън в маслото до тъмнокафяв цвят около 30 минути.

Разбърква се постоянно, за да не изгори лукът. Добавя се виното, котлонът се намалява до минимум и лукът се задушава под капак 30 минути.

Добавя се солта, черният пипер, медът и оцетът. Задушава се още 10 минути. Сервира се топъл или студен с нарязана шунка или синьо сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: