Ориз с яйца и пармезан

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Ориз с яйца и пармезан
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусен и различен ориз на фурна, който задължително трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 сварени
  • масло - 20 г
  • кашкавал - 20 г
  • пармезан - 100 г
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука в тиган с малко мазнина. Добавяме каймата и я овкусяваме - сол, черен пипер, кимион, червен пипер.

Изсипваме ориза, оставяме и той леко да се позапържи и добавяме вода - 4 чаени чаши.

Оставяме да се вари, докато водата се изпари, разбъркваме от време на време.

Добавяме подправки - вегета, джоджен, сол. Изсипваме готовия ориз в дълбок съд, подходящ за фурна.

Разрязваме яйцата на половинки и ги подреждаме върху ориза.

В тиган разтопяваме маслото и добавяме 2 с.л червен пипер. Оставяме да се запържи, внимаваме да не прегори. Заливаме яйцата и ориза.

Настъргваме кашкавал и го посипваме върху ястието, а след това и пармезана.

Печем във фурна до коричка или до разтопяване, зависи как предпочитаме. Аз ползвах капака на съда, за да бъде просто разтопено отгоре и да не е с твърда коричка.

Когато е почти готов оризът на фурна, поръсваме магданоз и връщаме за още малко във фурната.

Подходящо е да се сервира и с млечен или чеснов сос.

Оризът с яйца и пармезан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: