Начин на приготвяне
Запържваме лука в тиган с малко мазнина. Добавяме каймата и я овкусяваме - сол, черен пипер, кимион, червен пипер.
Изсипваме ориза, оставяме и той леко да се позапържи и добавяме вода - 4 чаени чаши.
Оставяме да се вари, докато водата се изпари, разбъркваме от време на време.
Добавяме подправки - вегета, джоджен, сол. Изсипваме готовия ориз в дълбок съд, подходящ за фурна.
Разрязваме яйцата на половинки и ги подреждаме върху ориза.
В тиган разтопяваме маслото и добавяме 2 с.л червен пипер. Оставяме да се запържи, внимаваме да не прегори. Заливаме яйцата и ориза.
Настъргваме кашкавал и го посипваме върху ястието, а след това и пармезана.
Печем във фурна до коричка или до разтопяване, зависи как предпочитаме. Аз ползвах капака на съда, за да бъде просто разтопено отгоре и да не е с твърда коричка.
Когато е почти готов оризът на фурна, поръсваме магданоз и връщаме за още малко във фурната.
Подходящо е да се сервира и с млечен или чеснов сос.
Оризът с яйца и пармезан е готов.