Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с джумерки

Картофена яхния с джумерки

Картофена яхния с джумерки
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Тази картофена яхния с джумерки може да накара всяко мъжко сърце да трепне"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джумерки - 1 ч.ч.
  • сух джоджен - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и задушават в тенджера с мазнина и малко вода.

Когато омекнат се прибавят обелените и нарязани на средно големи парчета картофи.

Разбъркват се на няколко пъти, след което се прибавят настърганите домати.

Яхнията с картофи се готви около пет минути, като се разбърква периодично.

Овкусява се със сол, прибавят се по лъжица червен пипер, брашно и сух джоджен.

Налива се топла вода, колкото да покрие картофите в яхнията, и като заври се прибавят джумерките.

Яхнията с джумерки се готви на умерена температура около 30 минути или до увиране на картофите.

Когато е готова картофена яхния с джумерки, се прибавя нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Разкошно!
03.07.2023 15:11