Начин на приготвяне
120 г бутертесто разточваме на тънък лист. Бутертестото е готово, замразено. Предварително го вадим да се отпусне.
Разточваме го на голям тънък правоъгълник върху повърхност. Режем на четири правоъгълника с нож.
Крушите ги режем през средата, така че да станат 4 равни половинки.
Издълбаваме внимателно вътрешността. Смиламе орехите.
Вътре в крушите слагаме натрошено синьо сирене и смлени орехи върху него. Обвиваме крушите с бутертесто.
С гладката част надолу слагаме в тава, покрита с хартия за печене, крушите в бутертесто. Мажем ги с разбит жълтък и печем до порозовяване на 180°C.
Хапваме още топли ароматни круши с пълнеж в бутертесто.