Начин на приготвяне
Разстиламе листа бутертесто. Разрязваме го с остър нож по дължина на четири равни части.
Смесваме захарта с канелата. Разпределяме захарта отгоре, като притискаме с ръце, така че да залепне добре отгоре.
Орехите предварително ги смиламе с мелачка за ядки.
Разпределяме и тях върху четирите парчета бутертесто и притискаме с длани, за да прилепне.
Взимаме двата дълги и срещуположни края и навиваме на руло на всяко от парчетата до средата им.
Така навитите бутерки режем на равни 5-6 части.
Слагаме сълзиците на разстояние едно от друга в тава, покрита с хартия.
Печем на 180 °C в загрята фурна до порозовяване.
Нашите любими ретро сълзици с орехи и канела са готови да бъдат хапнати на партито в офиса.