Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски пирог с прясно зеле

Руски пирог с прясно зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски пирог с прясно зеле1 / 2
29/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Даваме точно 2 часа на този вкусен руски пирог - целият ще изчезне от тавата"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • бутертесто - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно, посолява се и се сварява 10 минути. Отцежда се и се запържва до омекване, без обаче да става златисто.

След като изстине, се добавят нарязаният на ситно копър, нарязаният лук и черният пипер.

Тестото се разточва леко, разделя се на две части.

Едната се слага в намазана с мазнина тава, отгоре се разпределя плънката, покрива се с другата част, набожда се на няколко места и се пече 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: