Начин на приготвяне
Смесете съставките за тестото, омесете внимателно и покрийте го с кърпа, оставете настрана за около 40 минути. Тестото трябва да се получи меко и еластично.
Тиквата, нарязана на парчета, се залива със студена вода и се включва на котлона.
Тиквата се приготвя бързо, като подправете с малко сол и захар. Пасира се и се оставя да изстине.
Тестото се разделя на части. Всяка част се разточва на средно голяма кора, в средата се слага две супени лъжици от тиквената плънка.
След това съберете на вързоп и внимателно разтегнете с ръце, правейки палачинка.
В обикновено растително масло в загрят тиган запържете пълнените питки и от двете страни, намажете всяка една с масло отгоре.
Получават се много вкусни плачинки с тиква.
Добър апетит с моите плачинда с тиква по молдовски!