Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Румънско яйчено руло със зеленчуци

Румънско яйчено руло със зеленчуци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Румънско яйчено руло със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се брашното, млякото, солта, черният пипер и се изливат в тавичка, намазана с мазнина. Пече се 10 минути на 200 градуса.

Лукът, морковите и зелето се нарязват на ситно и се запържват в олиото до готовност.

Върху готовия омлет се слага зеленчуковата плънка, поръсва се с нарязан на ситно магданоз и омлетът се навива на руло.

Разрязва се и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: