Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Захарен пудинг с ябълки

Захарен пудинг с ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Захарен пудинг с ябълки1 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • галета - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват с млякото. Добавя се галетата, сметаната, канелата, половин чаша захар и всичко се смесва.

Ябълките се обелват, нарязват се на ситно и се смесват с останалата захар.

В намазана с мазнина и поръсена с галета форма се редуват слоеве тесто и ябълки.

Пудингът се пече 1 час на 200 градуса на водна баня. Сервира се, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: