Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Царевичен кекс със сирене и маслини

Царевичен кекс със сирене и маслини

Царевичен кекс със сирене и маслини
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Царевичен кекс със сирене и маслини може да вземете на пикник или като закуска за из път."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • царевичен грис - 60 г
  • брашно - 100 г
  • олио - 100 мл
  • маслини - 100 г без костилки
  • сирене - 100 г
  • риган - 1 ч.л. сух
  • краве масло - за намазване на тавата
  • царевичен грис - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете към тях киселото мляко, предварителна смесено със содата.

Добавете солта, олиото, царевичния грис и брашното и разбъркайте, до хомогенна смес.

Накрая добавете едро натрошено сирене.

Намажете правоъгълна тавичка с малко масло и я поръсете с царевичен грис.

Прехвърлете сместа за соления кекс в тавата и сложете отгоре маслините.

Поръсете кекса със сирене със сух риган и сложете да се пече в загрята фурна на на 200 градуса първите 10 минути.

След това намалете температурата на 170 градуса и продължете печенето още 15 минути, до златист загар.

Царевичен кекс със сирене и маслини може да вземете на пикник или като закуска за из път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Невероятно вкусно!
06.07.2023 23:25
1