Начин на приготвяне
Прехвърлете червената леща в сито и измийте хубаво под течаща студена вода. Оставете я да се изцеди от водата.
В подходяща дълбока тенджера загрейте олиото и маслото, добавете нарязаните на ситно лук, моркови и червена чушка. Поръсете с щипка сол и оставете зеленчуците да се задушат и омекнат. След това добавете червения пипер, доматеното пюре и скълцаните скилидки чесън.
Овкусете със сол и черен пипер и добавете кимиона, дафиновите листа, индийското орехче и мащерката.
Налейте около 1, 5 гореща вода и оставете всичко хубаво да заври. Изсипете вкусната леща вътре, разбъркайте и варете на умерен котлон за още 15 - 20 минути.
Махнете тенджерата от котлона и я захлупете с капака. Оставете лещата яхния за 15 минути да се задуши преди да я сервирате.
Сервирайте яхнията от червена леща със зеленчуци поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Коментари