Начин на приготвяне
Пресявате брашното, прибавяте и солта и правите кладенче, изсипвате млечната смес, после активираната мая.
Замесвате средно твърдо еластично тесто, намазвате го с олио и покривате с домакинско фолио. Когато втаса, разделяте тестото на две еднакви по големина части, после всяка от тях на още 3.
Разточвате всяка топка на правоъгълна кора и я намазвате обилно с масло. Събирате на едно място 3 кори и навивате на руло. Получените две рула нарязвате на триъгълници.
Подреждате ги в дълбока тава, от краищата оформяте средата, която е по ваш вкус, може да са листенца или обли навити рулца. След като втаса питката се маже с разбит жълтък, прясно мляко и олио.
Пече се в загрята фурна на 160 градуса за 40-45 минути първо на долен реотан после на долен и горен.