Оризова супа с топчета

Радуан М.Радуан М.
Новак
1
Оризова супа с топчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Защото не всички супи топчета са еднакви - някои просто да по-вкусни ароматни"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г дългозърнест
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • чери домати - 150 г или обикновени
  • свинско месо - 250 г смляно
  • шери - 2 с.л.
  • бульон - 1.5 л
  • соев сос - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. скълцан ситно ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Скълцайте лука, разполовете доматчетата и запържете пасирания чесън в олио.

Объркайте смляното месо в лука, чесъна, малко шери и овкусете със сол и черен пипер.

С влажни ръце оформете малки кюфтенца от каймата.

Кипнете бульона и го подправете със соев сос, пипер и сол. Пуснете вътре за 5 минути кюфтенцата и добавете вече сварения ориз и нарязаните чери домати. Доварете супата до готовност.

Поднесете призова супа с топчета поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: