Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Дантелен сладкиш

Дантелен сладкиш

vencislavvencislav
Новак
55
Дантелен сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • захар - 100 г
  • есенция - 1/2 ч.л ментова
  • брашно - 250 г нишесте - 100г царевично
  • сол - 1/2 ч.л. пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото захарта и есенцията, докато стане пухкава смес. Добавете брашното, несештето и солта и пак разбъркайте.

Замесете сместа, като не бива да прекалявате с месенто. Разточете тестото на кръг с дебелина 1 см. Прехвърлете го върху подходяща подмазнена тава за печене. С помощта на пръсти оформете периферията на сладкиша на вълни.

След това пъхнете сладкиша да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути. Оставете го да изстине напълно.

Сложете отгоре красива дантелена салфетка и поръсете обилно с пудра захар. Махнете внимателно салфетката и се насладете на сладкиша си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: