Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сабих в пита по израелски

Сабих в пита по израелски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Сабих в пита по израелски
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Сабих по израелски, чудесно се съчетава с зеленчуци от туршия, кисели краставички, кисело зеле, а защо не и пържени картофки."

Необходими Продукти

  • арабска питка - 2 бр. израелска
  • патладжани - 1 среден на филийки
  • масло от рапица - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка фина
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • добавки
  • краставица - 1 бр. прясна
  • домати - 1 бр.
  • кориандър - шипка нарязан
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • тахан - 2 с.л.
  • хумус - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в тиган и запържете патладжаните до хубаво златисто. Подправете и прехвърлете в чиния, застлана с абсорбираща хартия.

Смесете краставицата, домата и кориандъра в купа.

Сглобете сандвича, като направите разрез като джоб, намажете дъното с хумус, отгоре наредете резените патладжан и едро нарязано на филийки твърдо сварено яйце, отгоре наредете обилно количество нарязана салата и поръсете с тахан.

Затворете с горната част и сложете сандвича Сабих в хартиени торбички за храна или поднесете и консумирайте у дома.

Сабих по израелски, чудесно се съчетава с зеленчуци от туршия, кисели краставички, кисело зеле, а защо не и пържени картофки.

Бетеавон!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: