Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Соева кайма с тиквички на фурна

Соева кайма с тиквички на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Соева кайма с тиквички на фурна
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Към соева кайма с тиквички на фурна може да се направи заливка и да стане вкусна вегетарианска мусака."

Необходими Продукти

  • тиквички - 10 бр.
  • соева кайма - 330 г
  • позправка бахарат - 1 и 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно от чесън - 1 с.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 2 връзки
  • олио - 50 мл. за тиквичките + 50 мл. за запържване на каймата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се слага в купа и се залива с 4 ч.ч. вода.

Оставя се да кисне 20 мин., след което соевата кайма се изцежда от водата.

Прибавя се подправката Бахарат и се разбърква много добре.

Соевата кайма се изсипва с уок тиган, прибавя се олиото 50 мл. и се запържва 10 мин., след което се сваля от котлона.

Прибавя се червеният пипер, брашното от чесън и копърът 1 връзка, който е изчистен, измит и нарязан на ситно.

Разбърква се много добре.

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките и върховете.

Нарязват се на кубчета и се слагат в тава с незалепващо покритие.

Прибавя се олиото и се запичат тиквичките 30 мин. на 220 градуса на вентилатор.

След това се прибавя соевата кайма, солта, магданозът и копърът 1 връзка, които са почистени, измити и нарязани на ситно и се разбърква се много добре.

Пече се 40 мин. на вентилатор на 220 градуса.

Към соева кайма с тиквички на фурна може да се направи заливка и да стане вкусна вегетарианска мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: