Начин на приготвяне
Печени кюфтета от тиквички и картоф с млечен сос към тях.
Настържете една обелена тиквичка. Смесете я с малко сол и я оставете да ѝ отече водата.
Към изцедената от водата тиквичка добавете два сварени и настъргани картофа (по-големи), едно малко яйце, пресен копър, сол на вкус, чесън (зелената част), черен пипер, чубрица, магданоз, малко натрошено сирене.
Оформете кюфтенца от тиквички (като ги сплескате малко като шницели).
Оваляйте ги в брашно.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене (предварително я намажете с олио)
На всяко кюфтенце поръсете по няколко капки мазнина.
Печете на 200°C около 30 мин или до хубав загар.
От това количество продукти излизат 10 кюфтета!
За млечния сос смесете 250 г кисело мляко 2 с.л. майонеза, накълцан пресен копър, сол на вкус.
Може да се добави чесън, който обича, към лесни печени кюфтета с тиквички и млечен сос.
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen, Фейсбук страница