Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сърми със стафиди и гъби

Лозови сърми със стафиди и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лозови сърми със стафиди и гъби
Снимка: Ирена
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Някои хора намират любовта на живота си, а ние открихме тези сарми, което си е почти същото"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • сирене - 150 гр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запържва ситно нарязания лук, след което слагаме ориза. Доливаме 1 чаша вода и оставяме да ври на слаб огън докато попие водата.

Подправяме цялата смес и добавяме стафидите и ситно нарязаните гъбки. С полуготовата смес навиваме сърмичките и ги поставяме в една тенджера.

Притискаме отгоре с чиния и доливаме вода. Оставяме да къкри 1 час на слаб огън.

Може да се сервира с кисело мляко, сос снежанка и лимонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Руми
Руми
Свекърва ми го натрошава вътре в плънката и като е готова и едно яйце добавя
19.07.2014 15:35
Пламен Митев
Пламен Митев
А сиренето за какво е?
01.03.2014 06:48
1