Бити патладжани

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Бити патладжани
Снимка: Дони Ники
1 / 4
25/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Хапнете си вкусно Бити патладжани, за да си знаят кой е шефът"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • домат - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. и обелени
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката за пълнените патладжани се приготвя по следния начин:

Обелен и нарязан на кубчета домат, пресован чесън, зехтин или олио, сол, черен пипер, магданоз и нарязана на ситно, печена и обелена чушка.

Патладжаните се измиват, махат се дръжките и с точилката се намачкват отгоре, да омекнат при допир.

После се разрязват и поръсват със сол, оставят се за кратко.

Нареждат се в тава и се пекат във фурната за 30 минути на 200°C, да поомекнат.

Вадят се от фурната и се пълнят с приготвената плънка, след което се връщат във фурната, докато патладжаните се сготвят.

Последно, преди да са окончателно готови пълнените патладжани, върху плънката се слага моцарелата и настърганият кашкавал и се връщат във фурната - до приятен загар.

Хапнете си вкусно Бити патладжани, за да си знаят кой е шефът ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: