Начин на приготвяне
Пилешкото месо се надупчва с остър нож от всички страни, за да се овкуси по-добре от маринатата.
За маринатата в купа се смесват майонезата, горчицата, соевият сос, мащерката, джинджифила, чилито, пресованата скилидка чесън, черния пипер и солта и се разбърква.
С получената смес за мариноване се намазват пилешките бутчета и се слагат в тавичка с постлана на дъното хартия за печене, намазана с олиото. Отгоре се разпределя остатъкът от маринатата за пиле.
Налива се виното, тавичката се покрива с лист алуминиево фолио и пилешкото се пече до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна, средна решетка и включен вентилатор.
Няма такава коричка..., а отделилото се в тавичката сосче е божествено, невероятно вкусно!
Бон апети с това неустоимо пиле по френски!