Начин на приготвяне
Един лимон и един портокал се обелват и се режат на кръгчета. Пилето се поръсва със сол и черен пипер и се напълва с цитрусовите плодове. Пилето се полива с олио и се пече до златисто на 240 градуса.
Приготвя се гарнитура, като бананите се белят и се нарязват на кръгчета, останалите лимон и портокал се обелват и се нарязват на кръгчета, ябълките се режат на четвъртинки.
Сушените плодове се накисват във вода и се режат на половинки. В намазана с мазнина тава се слагат плодовете. В отделен съд се загрява виното с 6 супени лъжици захар и се добавят фъстъците.
С този сироп се заливат плодовете и се задушават 30 минути под капак във фурната на 220 градуса. Излива се течността, плодовете се поръсват с останалата захар и се запичат 2-3 минути. Пилето се сервира, като се слага върху канапето от плодове.