Пиле по френски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пиле по френски9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Няма такава коричка..., а отделилото се в тавичката сосче е божествено, невероятно вкусно!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр. или цяло пиле, разрязано през гърдите
  • олио - 1 с.л.
  • майонеза - 200 г
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки
  • чили - 2 - 3 щипки
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • суха мащерка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се надупчва с остър нож от всички страни, за да се овкуси по-добре от маринатата.

За маринатата в купа се смесват майонезата, горчицата, соевият сос, мащерката, джинджифила, чилито, пресованата скилидка чесън, черния пипер и солта и се разбърква.

С получената смес за мариноване се намазват пилешките бутчета и се слагат в тавичка с постлана на дъното хартия за печене, намазана с олиото. Отгоре се разпределя остатъкът от маринатата за пиле.

Налива се виното, тавичката се покрива с лист алуминиево фолио и пилешкото се пече до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна, средна решетка и включен вентилатор.

Няма такава коричка..., а отделилото се в тавичката сосче е божествено, невероятно вкусно!

Бон апети с това неустоимо пиле по френски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: