Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сачове»Сач със зеленчуци и два вида месо

Сач със зеленчуци и два вида месо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сач със зеленчуци и два вида месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сач със зеленчуци и два вида месо е мечтата за перфектната вечеря на мъжа ви"

Необходими Продукти

  • свински бут - 800 г
  • пилешки бутчета - 800 г месо без кокали
  • тиквички - 2 бр. малки
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • банширани картофи - 1 пакет
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
  • марината
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • унисос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете двата вида месо на ивици, колкото хапка. Поставете в две отделни куп, поръсете с продуктите за марината, разбъркайте добре и покрийте с капак или стреч фолио. Поставете купите в хладилник за не по-малко от 1 час време.

Нарежете лука на едри парчета, морковите и пиперките - на ивици, тиквичките на кубчета, колкото хапка. Поставете ги в купа, посолете и налейте 2 с.л. олио, разбъркайте и оставете настрани, докато запържите месата. В тиган с малко олио, запържете свинското месо, докато остане на мазнина, извадете и поставете пилешкото месо, запържвате до мазнина.

Запържените два вида месо, смесете в дълбок съд, прибавете зеленчука и част от картофите, разбъркайте, посолете, ако е нужно, и прехвърлете в студения сач, намазан предварително с олио.

Отгоре подредете останалите пържени картофи и поставете сача в студена фурна.

Включете фурната на 180 °C и печете за 50 минути, след като фурната нагрее на определените по-горе градуси.

Извадете внимателно сача и поръсете с настърган кашкавал равномерно и върнете сача, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте веднага сач със зеленчуци и два вида месо на трапезата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: