Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Оризово руло със зеленчуци

Оризово руло със зеленчуци

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Оризово руло със зеленчуци
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Оризовото руло можете да сервирате като вечеря, предястие или гарнитура към печено месо."

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • магданоз
  • копър - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • краве масло - 20 г
  • кашкавал - 50 г
  • За плънката
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • камби - 1 бр. жълта
  • гъби - 600 г
  • тиквичка - 1 бр. малка или 1/2 голяма
  • домат - 1 бр. без вътрешната част
  • грах - 50 г
  • царевица - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре ориза под течаща вода и го оставете в гевгир да се отцежда.

През това време си подгответе зеленчуците. Можете да добавите или да премахнете някои от списъка.

Всички зеленчуци нарежете на малки кубчета.

Заемете се с ориза. Сложете го в тенджера с 1 л вода и включете котлона на най-високата степен и когато заври, намалете на най-низката степен.

Разбърквайте периодично, за да не загори. Когато оризът поеме всичката вода, свалете го от котлона посолете, добавете черния пипер, ситно нарязания магданоз и копър. Не слагайте капака. Покрийте тенджерата с хавлия и оставете да изстине.

Налейте олиото в тигана и изчакайте да загрее. Прибавете морковите и ги задушете за 5 минути. Добавяйте по етапно и останалите зеленчуци, като след всяко добавяне задушавате за 2-3 минути по следния ред:

тиквичките, камбата, гъбите - добавете и маслото, домата, граха и царевицата заедно.

Гответе 10-15 минути. Накрая посолете и добавете черния пипер.

Разтелете на плота стреч фолио или целофан, с помощта на който ще избутвате соленото руло.

Намажете го с малко олио. Изсипете изтиналия ориз и го разтелете на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Сложете половината от плънката и завийте руло до половината на листа и добавете и останалата плънка.

Навийте на руло до края, след което увийте цялото руло в фолиото, стегнете го добре и го положете във фризера за 1 и 1/2 часа.

Загрейте фурната на 220 °C. Извадете рулото от фризера и го поръсете с настъргания кашкавал. Печете за 10-15 минути или докато порозовее кашкавалът.

Оризовото руло можете да сервирате като вечеря, предястие или гарнитура към печено месо.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: