Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско филе с гъбен сос на тиган

Свинско филе с гъбен сос на тиган

Свинско филе с гъбен сос на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Ето каква вкусотия ще забъркаме днес - свинско филе с гъбен сос на тиган"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • олио
  • гъби - 1 буркан от 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 400 мл или зеленчуков бульон
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва с подправки - сол, черен пипер, олио и риган. Покрива се с фолио и оставяме в хладилника за час, за да се овкуси.

В загрят грил тиган се пече от двете страни до готовност, после се нарязва на парчета с дебелина от 1-1. 5 см.

Загрява се пълна лъжица масло и олио да се разтопи.

Прибавя се брашното и бъркаме с тел да стане леко златисто. Прибавя се прясно мляко, а после и вода или кубче разтворен бульон.

Разбърква се добре на умерен огън, малко да сгъсти, прибавят се отцедени гъби и готвим още малко на котлона.

Накрая към гъбения сос се прибавят и филии от бонфилето, добавя се сол, черен пипер и лимонов сок. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: