Начин на приготвяне
Месото се поръсва с подправки - сол, черен пипер, олио и риган. Покрива се с фолио и оставяме в хладилника за час, за да се овкуси.
В загрят грил тиган се пече от двете страни до готовност, после се нарязва на парчета с дебелина от 1-1. 5 см.
Загрява се пълна лъжица масло и олио да се разтопи.
Прибавя се брашното и бъркаме с тел да стане леко златисто. Прибавя се прясно мляко, а после и вода или кубче разтворен бульон.
Разбърква се добре на умерен огън, малко да сгъсти, прибавят се отцедени гъби и готвим още малко на котлона.
Накрая към гъбения сос се прибавят и филии от бонфилето, добавя се сол, черен пипер и лимонов сок. Вкусотия!