Начин на приготвяне
Пригответе маринатата за пилешкото.
В киселото мляко добавете всички посочени подправки и разбъркайте добре.
Направете разрез на пилешките гърдички така, че да се получат 2 еднакви пилешки пържоли.
Наредете гърдите в широк съд. Намажете ги обилно с маринатата от двете страни. Покрийте ги със стреч фолио или подходящ капак и ги приберете в хладилника за 1 час.
Загрейте олиото и кравето масло в тигана и добавете нарязаните на две половинки гъби. Добавете подправките и посолете, но бъдете внимателни да не пресолите ястието, защото обикновено бульоните са солени.
Запържете ги за 10 - ина минути и ги изкарайте в чиния.
В същия тиган изпържете пилешките гърди. Ако е необходимо, добавете още малко масло.
Пържете ги по 5 минути от всяка страна.
Изкарайте изпържените пилешки гърди в чиния и в същия тиган запържете брашното и налейте бульона като бъркате енергично за да не се получат бучки.
Прибавете гъбите. След няколко минути добавете и прясното мляко. След като соса заври, прибавете и пилешките гърди.
Покрийте с капак и гответе 15 мин на слаб огън. Разбърквайте от време на време, за да не загори.
Готовите пилешки гърдички в гъбен сос на тиган поръсете със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!