Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко в марината от вино и песто

Пилешко в марината от вино и песто

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Пилешко в марината от вино и песто
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ароматни пилешки пържоли приготвени със специална марината и гарнитура по избор!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • песто - 3 - 4 с.л
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си маринатата като в купа изсипваме виното. Следват горчица, песто, мед, чили, соев сос и малко олио. Разбъркваме добре.

Почитваме пилешкото от ципички и го филетираме. След това разрязвам парчето на 2 - за да станат по-малки пържолките.

Подреждаме всички готови парченца месо върху дъскичката и осоляваме - сол, черен пипер и джоджен. Натриваме пилешките пържоли и ги потапяме в купата с марината да престоят.

Загряваме тигана с малко олио и запичаме пилешкото филе от двете страни до златисто. Понеже обикновено пилешкото пуска вода припоръчвам да запечатате парчетата от двете страни - да си пуснат водата. Извадете ги в една чиния, излейте излишната течност от тигана и върнете месото обратно в тигана, да се запече. Иначе се получава едно варене във вода.

Сервирайте с гарнитура по избор - от салата, през картофи до ориз, всичко си ходи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: