Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Вечерята ви може да бъде точно толкова вкусна, колкото кюфтенца с пъдпъдъчи яйца, ако запретнете ръкави след малко"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 12 бр.
  • моркови - 1
  • червени чушки - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • свинска кайма - 1 кг
  • пресен лук - нарязан на ситно
  • магданоз - нарязан на ситно пресен
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца се слагат с лъжица във вече завряла вода и се варят 5 минути. След като изстинат, се обелват.

Чушката и морковът се нарязват на лентички и запичат във фурна или фрайър.

Моите ги изпекох във фрайъра на Grill - 200 °C за 5 минути. След това се нарязват на малки парченца. Киселите краставички също се нарязват на парченца.

Каймата се обърква с яйцето и подправките - лук, магданоз, сол, черен пипер.

От каймата се оформят 12 топчета кюфтенца.

Всяко се разстила леко. Аз използвам силиконова подложка. Ако нямате такава, може да ги правите върху стреч фолио.

В средата се слагат по няколко парченца от зеленчуците и се добавя едно яйце. Краищата на каймата се загръщат към средата и се оформя кюфте. При оформянето леко го сплесквам.

Пека кюфтетата в еър фрайър на програма roast - 185 °C. 10 минути от едната страна и 5 от другата.

Може да си ги изпечете и във фурната на 180 °C, като там времето ще е повече.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: