Кето торта с матча гофрети

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето торта с матча гофрети
Снимка: Валерия
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Валерия, молим те, отвори си кето сладкарница, където можем да пробваме по всяко време тази кето торта"

Необходими Продукти

  • за гофретите
  • яйца / l размер/ - 2 бр.
  • краве масло - 30 мл разтопено
  • слънчогледово брашно - 10 г, Dragon
  • кокосово брашно - 10 г
  • бакпулвер - 4 г
  • вода - 30 мл
  • матча - 3 г чай /може да го пропуснете/
  • подсладител - 15 г или на вкус
  • за крема
  • заквасена сметана 20% - 75 г
  • крема сирене - 75 г
  • подсладител - около 25 г /стевия с еритритол/
  • къпини - или други плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

Използвам уред за малки кръгли гофрети.

Слънчогледовото брашно на Dragon е нисковъглехидратно и много различно от останалите марки. Ако ползвате друго, внимавайте за в количеството на въглехидратите в него.

Може да замените слънчогледовото брашно с 25 г бадемово брашно.

В купа се добавят яйцата, маслото и се разбиват. След това се добавят останалите съставки и отново се разбива.

За една гофрета се слагат 2 с.л. от сместа в уреда за печене. Използвам мерителна лъжица. Излизат 4-5 гофрети. За тортата трябват 4.

Кремът се прави, като всички съставки се смесват и разбъркват хубаво.

Малко къпини се намачкват с вилица.

Тортата се реди като се слага ред гофрета, крем, къпини. Най-отгоре слагам пресни плодове. Кето тортата се оставя да престои в хладилника поне 30 минути.

Деля я на 2 порции.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: