Начин на приготвяне
Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
Използвам уред за малки кръгли гофрети.
Слънчогледовото брашно на Dragon е нисковъглехидратно и много различно от останалите марки. Ако ползвате друго, внимавайте за в количеството на въглехидратите в него.
Може да замените слънчогледовото брашно с 25 г бадемово брашно.
В купа се добавят яйцата, маслото и се разбиват. След това се добавят останалите съставки и отново се разбива.
За една гофрета се слагат 2 с.л. от сместа в уреда за печене. Използвам мерителна лъжица. Излизат 4-5 гофрети. За тортата трябват 4.
Кремът се прави, като всички съставки се смесват и разбъркват хубаво.
Малко къпини се намачкват с вилица.
Тортата се реди като се слага ред гофрета, крем, къпини. Най-отгоре слагам пресни плодове. Кето тортата се оставя да престои в хладилника поне 30 минути.
Деля я на 2 порции.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия