Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с яйца, чушки и домати

Яхния с яйца, чушки и домати

Яхния с яйца, чушки и домати
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Яхнията с яйца, чушки и домати е лятно ястие, което се гарнира с хлебче."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио
  • чушки - 1 кг
  • червен пипер
  • домати - 1 кг
  • захар
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от дръжките и семките.

Нарязват се на малки лентички.

В тенджера се слага олио да загрее. Добавят се лука и чушките, за да се запържат. Периодично се разбърква. Доматите се измиват.

Почистват се и се нарязват на кубченца. В тенджерата се добавя червен пипер да се запържи. Добавят се доматите. Добавя се захар, за да убие киселинността на доматите. Разбърква се.

Захлупва се с капак лятната манджа, за да се задушат добре всички зеленчуци.

В бързоварка се загрява вода. Добавят се чубрицата и черният пипер. Към основата за яхнията се добавя врялата вода.

Когато сместа ври, започват да се чукват яйцата. Чукват се в различни краища на тенджерата, за да се разделят.

Ври до сготвяне на яйцата и получаване на желаната гъстота на яхнията с чушки.

Овкусява се със сол.

Яхнията с яйца, чушки и домати е лятно ястие, което се гарнира с хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: