Пикантен пилешки шницел

Пикантен пилешки шницел
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пикантният пилешки шницел се поднася с гарнитура по избор, като за летния сезон избрах домати. Разберете защо са синьо-зелени тези шницели"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • сол
  • брашно - за овалване
  • яйца - 1, 2 бр.
  • чипс - 50 г лют такис
  • галета - 6 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранява се кожата на пилешките пържоли от бут.

Посоляват се от двете страни.

В една дълбока чиния се слага повечко брашно. Във втора дълбока чиния се разбиват яйцата.

В трета дълбока чиния се натрошава лютия такис чипс /в случая син/. Към него се добавят галетата и сусамът. Всички съставки се разбъркват.

Подготвя се тава с хартия за печен. Заготовката за пикантните шницели е готова. Всяка от пържолите се овалва добре в брашното. След това в разбитите яйца, като трябва да влезе хубаво навсякъде.

Пържолите от бут са малко по-насечени, но им трябва просто малко повече внимание. Овалват се добре в пикантната смес от лют чипс, така че да полепне навсякъде.

Нареждат се в тавата. Пекат се шницелите 20 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.

Пикантният пилешки шницел се поднася с гарнитура по избор, като за летния сезон избрах домати, за да бъде ястието по-леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: