Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с пълнозърнесто брашно и яйца

Гофрети с пълнозърнесто брашно и яйца

Гофрети с пълнозърнесто брашно и яйца
Снимка: Рецептите на Ивето
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гофрети с пълнозърнесто брашно, които да гарнирате със сладко или солено. А може да направите с тях и гофретена торта."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 чаена чаша, чаена чаша
  • пълнозърнесто тесто - 1 чаена чаша
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 4 чаени лъжички
  • бяла захар - 2 супени лъжици
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ½ чаша топло
  • кравено масло - ⅓ чаша
  • ванилия - екстракт, 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гофрети с пълнозърнесто брашно - любими на малки и големи.

В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта;

В отделна купа разбийте яйцата;

Разбъркайте млякото, маслото и ванилията. Изсипете течната смес в брашнената;

Разбийте до смесване; Не е необходимо сместа да е иделно гладка.

Загрейте гофретника до желаната температура;

Изсипете тестото в предварително загретия гофретник. Печете гофретите до златисто и хрупкаво;

Сервирайте, докато са още топли с шунка, кашкавал и шарена сол или шоколад и горски плодове.

Може да ги направите като солени гофрети или пък да ги ползвате за гофретена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: