Френски кроасани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Френски кроасани
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20-25 бр.
"Започнете деня си като истински парижанин - с чаша кафе и топъл френски кроасан!"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 грама
  • мляко - 100 грама сухо
  • масло - 60 грама
  • яйца - 2 броя
  • мая - 3 супени лъжици суха
  • сол - 1 чаена лъжица
  • захар - 2 супени лъжици
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

300 грама брашно, маята, солта и захарта се смесват и се разбъркват добре

В друга купа смесете водата заедно със сухото мляко и бъркайте, докато млякото се разтвори.

Загрейте млякото до 70-80 градуса и го смесете в купата на миксера със сухата смес, прибавете и маслото.

Бърка се, докато се получи хомогенна смес, след което се прибавя едно яйце. Сместа се разбива още 4 минути. Към нея се прибавя постепенно останалото брашно до получаване на еластично тесто.

Извадете тестото от миксера, покрийте го с влажна кърпа и го оставете в хладилника между 2 и 12 часа в зависимост от това колко бухнали искате да са кроасаните.

Охладеното тесто се разделя на 3 топки. На набрашнена повърхност разточете всяка топка с точилка. Изрязват се 8 триъгълници с нож.

Триъгълниците се навиват като соленки, подреждат се в добре намазнена тава.

Второто яйце се разбива с малко вода и се намазва върху кроасаните.

Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Сервирайте със сладко или масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дидо Кук
Дидо Кук
По рецепта да се готви е почти невъзможно ! Но по-ялова рецепта от тази , не съм виждал!
12.02.2014 16:41
4