Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Домашни пърленки с пълнеж

Домашни пърленки с пълнеж

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тези пърленки стават невероятно вкусни. А колко неустоимо ухаят...Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • краве масло - за намазване (по желание)
  • За пълнежа
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
  • краве масло - за намазване (по желание )
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в дълбока купа.

Добавете яйцата, като отделите белтъка от едното яйце.

Добавете солта и захарта.

Постепенно на няколко пъти добавете брашното заедно със содата.

Замесете меко и нелепнещо тесто.

Покрийте тестото и го оставете да почине за 10 минути.

През това време направете плънката.

Настържете сиренето и кашкавала. Смесете ги и добавете белтъка, който бяхте отделили от едното яйце. Разбъркайте добре.

Разделете тестото на 8 части и ги оформете на топки.

Всяка топка разточете в кръг с дебелина 2 мм

Сложете по 1 супена лъжица от плънката в едната половина на кръга и прегънете за да получите полумесец.

Преди това намажете краищата на тестените закуски с вода, за да могат лесно да се слепнат.

Печете пърленките на котлона в тиган на среден огън без мазнина.

Готовите и още горещи пърленки намажете с краве масло.

Тези пърленки стават невероятно вкусни.

А колко неустоимо ухаят домашните пърленки с пълнеж...

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата,ставят много вкусни ?
Аз вместо сирене настъргах моцарела както и шарена сол от горе на плънката ?
Само ще кажа че не стигнаха и днес искат пак ,но този път със сирене ?
Благодаря отново и Велесо посрещане на празниците. ❤️
21.12.2023 12:09
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Наподобяват пирожките, които правеше баба ми на село за закуска и си облизвахме пръстите! Благодаря за рецептата!
05.09.2023 16:45
1
1
1
Покажи всички подкоментари