Начин на приготвяне
Свинското контра филе се нарязва на жулиени. Подправя се със сол и черен пипер и се овалва в галета. Поставя се в тава и се добавя зехтина.
Печем свинското в умерена фурна за 40 минути.
Оризът се сварява в подсолена вода.
Приготвяне на соса:
Нектарините се нарязват на парчета.
Няколко резена се карамелизират с маслото и захарта и се използват за украса.
Останалото количесто се пасира и се загрява на слаб котлон до сгъстяване.
Подправя се с канела и куркума.
В дъното на чиния за сервиране се слага сварен червен ориз.
Отгоре се подреждат изпечените свински жулиени. Украсява се с карамелизирани нектарини, залива се със соса и се добавят листа от мента.
Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини - перфектното съчетание на вкусове и аромати.
Да ви е сладко!