Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини

Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини - перфектното съчетание на вкусове и аромати. Необикновена идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1.2 кг
  • червен ориз - 1 чаена чаша
  • зехтин - 3 - 4 супени лъжици
  • сол
  • черен пипер
  • галета
  • За соса
  • нектарини - 3 бр.
  • тръстикова захар - 1 супена лъжица
  • краве масло - 1 супена лъжица
  • канела
  • куркума
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контра филе се нарязва на жулиени. Подправя се със сол и черен пипер и се овалва в галета. Поставя се в тава и се добавя зехтина.

Печем свинското в умерена фурна за 40 минути.

Оризът се сварява в подсолена вода.

Приготвяне на соса:

Нектарините се нарязват на парчета.

Няколко резена се карамелизират с маслото и захарта и се използват за украса.

Останалото количесто се пасира и се загрява на слаб котлон до сгъстяване.

Подправя се с канела и куркума.

В дъното на чиния за сервиране се слага сварен червен ориз.

Отгоре се подреждат изпечените свински жулиени. Украсява се с карамелизирани нектарини, залива се със соса и се добавят листа от мента.

Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини - перфектното съчетание на вкусове и аромати.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: