Домашни Джафа кейкс

Домашни Джафа кейкс
Снимка: Катерина Георгиева
1 / 3
11/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Домашни Джафа кейкс - Да, възможно е и да си ги направите сами вкъщи"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • ванилия
  • за желето
  • сок - 400 мл по избор
  • желатин - 1 пакет
  • шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате желатина във вода да се активира, слагате сока на тигана да се загрее до около 50 °C, след което добавяте желатина и разбърквате.

Оставяте в хладилника за няколко часа да стегне желатинът. През това време разбивате яйцата със захарта на пяна и добавяте брашното на порции.

Сипвате готовата смес в плоска и широка тава, за да се получи тънък блат с дебелина около 1 см и слагате в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10-15 мин.

Готовият блат оставяте да се охлади, след което с чаша за вода очертавате кръгли форми и ги изрязвате с малък нож.

Стегналото желе изрязвате с по малка чаша и внимателно поставяте върху кръглите кексчета, вкарвате отново в хладилника за 15 мин.

Шоколада разтопявате на водна баня и поливате внимателно кексчетата с желе върху хартия за печене, за да намалите цапането.

Оставяте отново в хладилника домашни Джафа кейкс(Jaffa cakes) за няколко минути, да стегне шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: