Начин на приготвяне
Слагате желатина във вода да се активира, слагате сока на тигана да се загрее до около 50 °C, след което добавяте желатина и разбърквате.
Оставяте в хладилника за няколко часа да стегне желатинът. През това време разбивате яйцата със захарта на пяна и добавяте брашното на порции.
Сипвате готовата смес в плоска и широка тава, за да се получи тънък блат с дебелина около 1 см и слагате в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10-15 мин.
Готовият блат оставяте да се охлади, след което с чаша за вода очертавате кръгли форми и ги изрязвате с малък нож.
Стегналото желе изрязвате с по малка чаша и внимателно поставяте върху кръглите кексчета, вкарвате отново в хладилника за 15 мин.
Шоколада разтопявате на водна баня и поливате внимателно кексчетата с желе върху хартия за печене, за да намалите цапането.
Оставяте отново в хладилника домашни Джафа кейкс(Jaffa cakes) за няколко минути, да стегне шоколадът.