Карфиол с домати на фурна

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Карфиол с домати на фурна
Снимка: Juliya
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Карфиол с домати на фурна е нашето днешно предложение за обяд или вечеря."

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • домати - 1 - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.л.
  • твърдо сирене - 30 г настъргано
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • краве масло - 35 г
  • сол - на вкус
  • риган - щипка
  • босилек - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола в подсолена вода за 10 минути, отцедете и изчакайте леко да се охлади.

Разбийте яйцата със солта, оваляйте всяка розичка в яйцата, след това в галета и подредете в тава, намазана с масло.

Обелете доматите, отстранете семките, нарежете на кубчета и ги прибавете към карфиола.

Към останалите яйца добавете млякото и подправките, разбъркайте и изсепете в тавата.

Поръсете отгоре с настърганото твърдо сирене (Пармезан, Грана Падано или Пекорино Романо).

Отгоре разпределете маслото, нарязано на парченца, и печете карфиола в предварително загрята фурна на 190°C за 30 минути.

Карфиол с домати на фурна - вкусно и ароматно предложение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: