Начин на приготвяне
Оризът се сварява в подсолена вода в съотношение 1:3, докато абсорбира водата, след което се оставя да се охлади.
През това време подготвяме зеленчуците и бульона. Режем лука на дребно, картофите на кубчета, морковите на шайби, а чушките - на едро, накълцваме магданоза и целината. В тенджера запържваме последователно морковите, лука, добавяме сол, черен и червен пипер, след това и картофите заедно с миниатюрно количество куркума.
Доливаме с вода, така че тенджерата да се напълни на 3/4, за да ни остане място и за топчетата. Периодично обираме пяната. Добавяме и кубчето пилешки бульон.
Докато картофите се посварят, овкусяваме каймата, със сол, черен пипер, кимион (много малко), мащерка (също малко) и чубрица. Отделяме жълтъка от белтъка на яйцето. Смесваме каймата с вече изстиналия ориз и белтъка, а в отделна купа - жълтък с киселото мляко - тях ще използваме за застройката. В каймяната смес слагаме и по-голямата част от целината и магданоза.
Оформяме топчета за супа, като ги овалваме леко в брашното. В супата добавяме нарязаната чушка, а после с лъжица пускаме и топчетата. Добавяме и останалите подправки, накрая слагаме фидето. Чушката и фидето се слагат към края, за да не се преварят.
В дълбок тиган загряваме малко олио и в него слагаме остатъка от брашното, в което сме овалвали топчетата. Още преди да е станало златисто, намаляваме огъня и сипваме при постоянно бъркане жълтъка с киселото мляко. Към тях доливаме с черпак и течност от супата топчета. Застройваме, като изливаме цялото съдържание на тигана в тенджерата пак при непрестанно бъркане.
Накрая поръсваме с останалите магданоз и целина сполучлива супа топчета.